ИСХРАНА

ИСХРАНА

ИСХРАНА

Ishrana 1


Ishrana 2Во ХАНТЕРС ЛАЈФ – Дом за стари лица, видот и начинот на подготовка на храната е клучен за здравјето на нашите станари. Во нашата кујна, целосно опремена согласно НАССР стандардите, храната се подготвува секојдневно, во две смени. Менито е подготвено согласно највисоките нутритивни вредности, а со цел да ги задоволи здравствените и енергетските потреби на нашите станари. Нашите намирници за зеленчук, овошје и месо се набавуваат на дневна основа, во согласност со однапред предвидено мени. Целта ни е да овозможиме здрава и балансирана исхрана. Во опцијата за асистирано живеење храната ќе се подготвува индивидуално и согласно насоките на медицинскиот персонал.

Во прилог е структурата и конкретното мени за нашите станари:

НУТРИТИВЕН ПЛАН ЗА ИСХРАНА
- 7% масна и слатка храна

- 12% месо и риба 

- 15% млеко и млечни производи

- 33% овошје и зеленчук

- 33% скроб, леб и житарици


  

Balansirana ishrana Hanters Life
Kompletno meni za ishrana

За да го погледнете менито, притиснете на иконата!

  Hanters Life Мени